Noen gang lurt på hvordan man oppgraderer en vanlig dør til en branndør? Brannsikkerhet er noe man alltid bør tenke på. Alt fra innvendige vegger og tak, utvendig kledning og dører må ses på. Dårlig brannsikring og vedlikehold, kan føre til alvorlige ulykker, bøter og brudd på brannforskriften.

Hvis man skal brannsikre rom, er dører ofte et område som krever oppmerksomhet, og myndigheter vil ofte be om at vanlige dører blir erstattet med branndører. Ved å installere branndører eller oppgradere dine nåværende dører kan du redusere risikoen ved brann. Det gir brannmannskapene mer tid til å få tilgang til brennende områder, bidrar til å forhindre spredning av brann og er viktige for å holde viktige rømningsveier åpne.

Oppgradert branndør Universitet i Ås

De fleste dører vi brannsikrer i dag er heltre, disse males ofte med dekkende eller transparent maling. I tillegg installerer vi brann og røyklister. 

Noen eiendommer kan falle under strenge planleggingsforskrifter eller regler som sier fjerning eller vesentlig endring av dører ikke er tillatt. Andre kan ha uvanlig store eller små dører som krever brannbeskyttelse. I disse tilfellene tilbyr vi en løsning som hjelper deg med å tilfredsstille de relevante brannkravene. Eksempler på relevante brannkrav: B30, B60, EI 30, EI 60.

Vår anbefaling er å beskytte begge sider av dørene. Tykkelsen på malingsfilmen varierer med tykkelsen på døren, og ved noen tilfeller vil det være behov for ekstra beskyttelse der døren er tynnest. Ta kontakt så hjelper vi deg.

Male dører:

Vårt system for oppgradering dører er et slitesterkt malingssystem med maling som er miljøvennlig og som ikke avgir farlige gasser. Malingen påføres etter spesifikasjoner i brannkravet til døren. Vi hjelper gjerne med mengdekalkulasjon. Etter brannbehandlingen legges det på toppstrøk for å beskytte mot slitasje.

Transparente behandlinger:

Hvis du ikke vil forstyrre treets naturlige skjønnhet på tredørene dine, kan du påføre lakk på dine nye eller tidligere behandlede tredører. Systemet fungerer på samme måte som malingssystemet, ved å øke brannmotstanden til treet på døren.

Kontakt oss på telefon 38 15 30 20 eller epost til post@biokjemi.no så hjelper vi deg med ditt prosjekt.

Ønsker du å lese tester og dokumentasjon rundt branndører, har vi det tilgjengelig.