Kilden Kulturhus

Det første som slår en når man nærmer seg teater- og konserthuset Kilden på Silokaia i Kristansand er den bølgende veggen som dominerer fasaden. Hva som ikke syns er at veggen, laget av eik fra Sørlandet, også bidrar tll å gjøre byggningen brannsikker.

Bølgeveggen representerer grensen mellom virklighet og fantasi. Bak Eikeveggen er man i kunstens rike og der skal gjestene kunne følge med på spennende opplevelser via musikk, sang, dans eller andre kunstneriske utrykk. Innenfor veggene skal man ikke behøve å bekymre seg for rømningsveier og brannfare. Det er godt planlagt med mange rømningsveier, og det er godt å vite at alt brennbart er beskyttet på den beste måten. Det som er spesielt med brannbeskyttelsen, er at den er transparent og vannbasert, den er nesten usynlig på treverket. Derfor ser treverket mer originalt ut. Vi lagde flere fargeprøver som gjorde at arkitekten fikk det akkurat slik han ønsket

ESTETIK OG SIKKERHET SAMMEN

Med Biokjemi’s sin brannhemmende lakk ES/VFR ble det en god løsning som fremhevet treverket: Eik fra Sørlandets skoger.
Mange arkitekter og konsulenter har hørt om det å bruke brannhemmende produkter men behøver den støtte som vi i Biokjemi kan tilby.
ES/VFR leveres som hvit maling eller som klar lakk, den er klassifsert som B s1 d0, flammesprednings beskytelse. ES/VFR er utviklet for å beskyte trematerialer. Den er testet blant annet på gran, sponplater og MDF.
Den er vannbasert og kan brukes på tidligere malte og beiset flater. Den brannbeskytende behandlingen forblir usynlig.

BESKYTTELSE AV TREVIRKE

Vi er utrolig stolte av å ha vært med å brannsikre Kilden, en av norges flotteste kulturhus. Vi ble utfordret av noen av verdens beste arkitekter til å sikre det utseende de ønsket, samtidig som vi brannbehandlet overflatene. Ta kontakt i skjemaet under hvis det er noe du lurer på.