blåseull

paroc løsull

PAROC Blåseull er en ubrennbar steinullisolasjon. Den er ideell til varmeisolering av loftsbjelkelag og skråtak både i forbindelse med nybygging og renovering. Blåseull isolasjon fyller ut alle kriker og kroker samt tetter godt rundt gjennomføringer, ventilasjonsrør og skorsteiner. 

En bygning som er isolert med steinull, holder seg tørr, noe som garanterer en gunstig kvalitet på inneluften og en lang levetid på bygningen. Takket være steinullens fiberstruktur og tetthet gir den utmerket lydisolering i så vel vegg- og takkonstruksjoner som i ventilasjonskanaler og rør. Risikoen for egenkonveksjon er liten, og tettheten gjør at isolasjonen ikke blåser rundt omkring på bjelkelaget.

Brannklassifisering: 

Paroc løsull har brannklassifisering Euroclass A1 i henhold til N14064-1:2010 (EN13501-1)

Stort behov

I Norge finnes det et par millioner hus, mange isolert til akeptabel standard. Men tusenvis av leiligheter små som store, har akutt behov for tileggisolasjon, særlig sett fra et energisynspunkt. Skyhøye oppvarmingskostnader stiger i takt med økte priser på olje og strøm.

En god begynnelse er å tileggisolere loftsbjelkelaget. Paroc løsull er av flere grunner et av de beste isolasjonsmaterialene du kan bruke.

Velg riktig isolasjon

Paroc Løsull er et enestående isolasjonsmateriale laget av et rent naturprodukt – stein. Det skiller seg ut med sine fremragende egenskaper, hvorav den viktigste er at det er helt ikke-brennbart. Dette gir en ekstra beskyttelse mot brann, noe som bidrar til en tryggere bolig. En unik kvalitet ved Paroc Løsull er dens evne til å beholde formen over tid. I motsetning til mange andre isolasjonsmaterialer, blåser det ikke rundt, noe som sikrer en konstant og effektiv isolering.

Et annet viktig aspekt ved Paroc Løsull er dets lydisolerende egenskaper. Dette gjør det til et ideelt valg for de som ønsker å redusere støy både fra omverdenen og mellom forskjellige rom i boligen. Videre absorberer dette materialet ikke fukt, noe som forhindrer vekst av mugg og sørger for et sunnere inneklima. Kanskje det mest imponerende er dens livslange isolasjonseffekt, som gir varig komfort og effektivitet.

Ved å velge Paroc Løsull, bidrar du ikke bare til et mer komfortabelt hjem, men også til lavere oppvarmingskostnader. Dette isolasjonsmaterialet er et utmerket valg for alle som ser etter en langsiktig, økonomisk og miljøvennlig løsning for sitt hjem.”

Beskytter ved brann

Paroc Løsull er klassifisert i den beste brannklassen: Euroklasse A1. Det betyr at den kan legges direkte mot skorsteinsmur og ventilasjonskanaler. Den beskytter dessuten brennbare deler ved brann.

Svært god isolasjonsverdi

Paroc Løsull fordeles i et jevnt lag over bjelkelaget og isolerer effektivt også i vanskelige tilgjengelige hjørner.

Beholder formen

Paroc Løsul har minimalt setningspåslag på loftsbjelkelag. Det betyr samme gode isolasjonsevnje år etter år.

Motstår fukt

Paroc Løsull holder målet, uansett luftfuktighet. Den absoberer ikke fukt og gir ikke opphav til muggdannelse eller mikrobevekst.

Ligger på plass

Paroc Løsul er stabil og ligger støtt på plass. Den optimale vekten gjør at den ikke blåser rundt og legger seg i driver. Det betyr sikker isolasjon i bygningens levetid.

Råvare fra naturen

Paroc Løsull består av granulert steinull, et helt uorganisk materiale. Den inneholder ingen kjemikalier eller andre bestanddeler som kan gi opphav til korrosjon eller mugg.

CE – merket 

Paroc Løsull er et CE-merket materiale.